Събития, масови изяви и празници

1.11.1998 година По случай "Деня на народните бодители" в ОДК град Сунгурларе се организира изложба -конкурс от творби на ученци, изработени в школата по приложно изкуство към ОДК.

2.11.1998 година ОДК град Сунгурларе е награден с почетна грамота от конкурса, организиран от Националният дворец на децата - "Куклата като феномен в българската народна култура". ОДК се представя  с шест обредни кукли.

8.11.1998 година  Деца от школите по етнография към ОДК бе награден с морални и материални награди от организаторите на Националната изложба-конкурс "Приложно изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден", проведен в Националният дворец на децата.

4.01.1998 година  Ръководството на фондация "Еврика" ни съобщи, че нашата програма, която беше изпратена през юни 1998 година, е одобрена и се даравят средства за закупуване на компютър по последна дума на техниката. ОДК благодари сърдечно за подкрепата и модернизирането на град Сунгурларе.

20.2.1999 година В спортната зала на СОУ "Христо Ботев" - град Карнобат се провеждат баскетболни срещи между отборите на СОУ "Христо Ботев" - град Карнобат и ОДК - град Сунгурларе, които са спечелени с огромна точкова разлика от децата към кръжока по баскетбол към ОДК - гр. Сунгурларе.

27.3.1999 година  В регионалното първенство по баскетбол, проведен в град Бургас, отборите на момичета и момчета печелят първи места и се класират за зоновите първенства, които ще се проведат в град Хасково.

14-15.5.1999 година  В зоналното първенство по баскетбол в град Хасково момичетата заемат първо място от общо 4 отбора и добиха право да участват на финалите в Стара Загора. Момчетата се ппредставиха на второ място от общо 4 отбора.

16.5.1999 година    В град Бургас се организира регионално състезание по корабомоделизъм. ОДК – гр.Сунгурларе зае три първи места в клас „С” на състезанието.

16.05.1999 г. ОДК – гр.Сунгурларе участва в Национален събор „Мараш – пее’99”. Съставът за български народни танци „Зорница” заема първо  място в съответната възрастова група.

5.06.1999 г. ОДК – гр.Сунгурларе участва в Мегданско увеселение „Долината на лозите – пее и танцува”. Резултати – Първо място – Тамбурашки състав, Първо място за танцов състав за български народни танци.

 26.06.1999 г. В град Смолян се организира 11-ти фолклорни празници „Орфееви празници’99”. ОДК – гр.Сунгурларе се представи с три групи, кръжок Художествено слово” с произведения на Чудомир и детски състав за български народни танци „Зорница”. Празниците нямат конкурсен характер, но присъстващите там: народната певица Валя Балканска, етнолога Николай Кауфман и ръководителят за български народни танци Петър Бодуров поканиха съставите за участие в концерт в НДК- София и записи в БНТ.