2001-2002 Събития, масови изяви и празници

20.10.2001 год. Кръжок „Изобразително изкуство” получи поощрителна награда от Националния конкурс за детска рисунка на тема:”Водата – извор на живот” и „Пестене на водата”, организиран от Българската национална асоциация по качеството на водите и Национален дворец на децата – гр.София с финансовото съдействие на Японската корпорация по околна среда.

12.12.2001 год. ОДК-Сунгурларе участва в ПЕТИ Национален ученически конкурс”Народното изкуство- моя радост и вдъхновение” с темата „Народната шевица в моя роден край, възпята в песни, разказана в приказки и легенди, извезана в облеклото” и зае Трето място в определената възрастова група.

 15.12.2001 год. участва в организирания Национален конкурс за детско литературно творчество „Ястребино 2001”с творби на ученици от кръжок „Първи стъпки в литературата и публицистиката”. НДД-София отбеляза, че ОДК-Сунгурларе е комплексът с най-много представители в обявения конкурс, като получихме едно ВТОРО място и две поощрения.

   20.12.2001 год. ОДК-Сунгурларе издаде свой вестник „УЧИЛИЩНА ПАНОРАМА” с ученици от кръжок „Първи стъпки в литературата и публицистиката”.

             Вокалните групи„Славейчета” и „Палавници” към ОДК гр.Сунгурларе взеха участие в ПЪРВИЯ ФЕСТИВАЛ на руската песен, организиран от РИО-Бургас,Община Бургас и е в чест на 125 годишнина от Освобождението на България от турско  робство и 3-ти март-Националния празник на Р България.

     03.04.2002 год. ОДК-Сунгурларе взе участие в ПЕТИТЕ НАЦИОНАЛНИ ДЕТСКИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ в гр. ШУМЕН с постановката „ПУК” на Валери Петров с ученици от кръжока по кукловодство. Празниците нямат конкурсен характер.

     27.05.2002 год. В гр.Хасково се провежда зоналното първенство по баскетбол-момчета. Отборът на ОДК-Сунгурларе се класира на ВТОРО МЯСТО в първенството и се класираха за държавното състезание по баскетбол през м.юни в гр.Търговище. Там те спечелиха ТРЕТО МЯСТО.

    03-07.06.2002 год. ОДК-Сунгурларе организира среща на ученици и преподаватели от училищата от общината с инспекторката по превенция към РДВР-Бургас Цветелина Рандева на тема:”Наркомания,трафик на жени, безопасно поведение на пътното платно и в свободното време”.