Публикации за 2003

Миниатурна пратка от Индия, датирана с клеймо на подаване в скрая на месец август 2003 г. пристигна вчера в пощенската кутия на Общински детски комплекс - гр. Сунгурларе. Повече от 70 дни красивата покана към талантливите художници от школите на ОДК Манолич и Съединение се е лутала по света. Адресирана от организаторите на ежегодния международен конкурс за детски творби в Шанхар...

                                                                                            Автор: Анета Тодорова

ОДК - Сунгурларе ще бъде домакин на тематична детска национална изложба-конкурс, оповести пред "Черноморски фар" директорката на комплекса Пенка Петрова, която е и автор на идеята.

Конкурсът за ученическа рисунка "Трифон Зарезан" е вече включен в календара на образователното министерство. Той ще се проведе на МОН, столичния дворец на децата и ОДК - Сунгурларе през февруари следващата година.

24 творчески групи функционират под крилото на комплекси от началото на м.октомври.Над 400 деца от общината се занимават в различните школи. Традиционните детски театрални празници Шумен, Националните конкурси по приложни изкуства "От Коледа до Васильовден" и "Лазарка мома гиздава", фолклорния събор "Долината на лозите-пее и танцува" - са  другите творчески предизвикателства, за които вече се подготвят възпитаниците на ОДК-Сунгурларе.

                                                                                                                     Автор: Анета Тодорова 

Автор: Анета Тодорова